Lounea suunnittelee valokuituverkon rakentamista Munakkaan

20.04.2023

Teleoperaattori Lounea on aloittanut liittymien ennakkomyynnin Munakassa ja muilla Ilmajoen sivukylillä. Lisätietoja Lounean sivulla. Asiasta tiedotetaan lisää jokaiseen kotitalouteen lähipäivinä jaettavalla kirjeellä. Tilaa liittymä tästä linkistä.

Rakentamisen ehtona on, että verkkoon liittyy riittävä määrä kiinteistöjä sekä, että rakentamiselle myönnetään tukea Maaseuturahaston laajakaistatuesta. 

Nyt näyttää, että tilaajia tarvitaan jonkin verran lisää, jos verrataan ennakkokyselyiden tuloksiin. Nyt tehtävä tilaus on ehdollisesti sitova, niin että jos hanke toteutuu, niin silloin liittymä täytyy ottaa. Jos taas liittyjiä ei tule tarpeeksi ja hanke peruuntuu, niin tilaajalle ei tule myöskään mitään kustannuksia. Valokuituliittymä maksetaan vasta siinä vaiheessa, kun liitymä on kytketty taloon.

Lounea on luvannut järjestää asiasta myös yleisötilaisuuden toukokuussa. Tilaisuudessa pääsee esittämään kysymyksiä asiantuntijoilta, tarkempi ajankohta ja paikka tarkentuvat myöhemmin.

Verkon rakentuminen on nyt alueen asukkaiden käsissä, joten olisi äärimmäisen tärkeää saada mahdollisimman moni kotitalous liittymään. Jos liittyjien määrässä ei päästä tavoitteeseen, niin hanke saattaa jäädä kokonaan toteutumatta. Suunnitelmassa Konnin kylä ja Munakka ovat samaa aluetta, joten ratkaisevaa on liittyjien määrä tällä alueella. Alue saattaa vielä muuttua suuntaan tai toiseen, ja tulee tarkentumaan, kun tilaajien määrä tiedetään. Liittyä kannatta nyt, koska näin varmistetaan hankkeen toteutuminen. Liittymään pääsee myöhemminkin, mutta hinta saattaa olla korkeampi.

Päätökset hankkeen toteutumisesta tulevat todennäköisesti alkusyksystä ja rakentamaan päästänee viimeistään keväällä 2024.

Liityjien määrää aluella voi seurata Lounean sivustolla. tietoja päivitetään myynnin kehittyessä.

Munakan kyläyhdistys tulee myös seuraamaan tilannetta aktiivisesti ja tiedottamaan asiasta kylän kanaviin.

Lisätietoja voi kysyä Lounealta, Munakan kyläyhdistyksen väki vastaa kysymyksiin myös mielellään, alla yhteystiedot:

Lounea 

  • Harri Suokko 
  • Aluejohtaja 
  • puh. 050 2608 
  • harri.suokko@lounea.fi  

Munakan Kyläseura

  • Juha Kuusisto: 0503 498 938
  • Lauri Hautala: 0400 645 050
  • Ari Ketelä: 0440 454 085
  • Jukka Kalliomäki: 0443 724 824
  • info@munakka.fi


-Lauri Hautala-