Uutiset

Kyläseura järjestää peräkonttikirppiksen koulun pihassa 29.5. kello 13-16.

Munakan kyläseura esittelee kylän oman logon. Kyllähän näin hienolla kylällä täytyy oma logo olla, joten nyt se on toteutettu ja julkaistaan kaiken kansan ihasteltavaksi.

Kyläseura kokousti tänään nuorisoseuralla ja suunnitteli tulevaa toimintaa ja kevään tapahtumia. Kokouksessa sovittiin mm. peräkonttikirppiksestä, joka tullaan järjestämään Munakan koululla 14.5.2022 klo 12:00. Myös Merja Riikosen vetämä entisaikojen Munakasta kertova historiailta tullaan järjestämään toukokuussa, aikataulu tarkentuu lähempänä.

Valokuituhankkeessa ei ole tapahtunut merkittävää edistymistä. Munakan kyläseura on pyrkinyt pitämään asiaa esillä operaattoreiden ja muiden yhteistyötahojen suuntaan, ja tulee tekemään näin myös jatkossa. Asiasta oli palaveri viimeksi helmikuussa, jossa oli mukana edustajat Liiveristä ja Könnin kyläseurasta. Palaverissa tuli ilmi myös että Liiveri...

Munakan valokuituhankeessa odotellaan edelleen operaattoreiden päätöksiä. Operaattoreita kiinnostaa kovasti Munakka-Könni kokonaisuus, koska näiden kylien yhteenlaskettu kuitutarvemäärä on suuri ja rakennettava alue on melko suppea.

Munakan kylätoimikunnan yhdessä Munakan nuorisoseuran kanssa järjestämä tapahtuma onnistui hienosti. Kauniin talvinen sää houkutteli paikalle niin lapsia kuin aikuisiakin. Koulun pihamaalla järjestetyn tapahtuman ohjelmassa oli mm. poniajelua ja kioski, josta sai makkaraa, mehua ja muuta pikkupurtavaa.

Kyläläisistä koostunut kökkäporukka kävi lauantaina uusimassa hiihtoladuilla siltoja. Yhteensä kuusi siltaa sai uuden rungon ja pintalankut.Vanhat sillat oli aikansa eläneitä ja kunto oli päässyt kaikissa pahasti rapistumaan, joten uusiminen oli viimeistään nyt ajankohtaista. Eiköhän ne taas vähintään yhden kymmenenvuotta kestä käyttöä.

02.12.2021

02.12.2021

Koulun kaukalossa on jää saatu hienoon kuntoon.

Munakan päiväkodin rakennuselementtejä nostettiin paikalle tänään 30.11.2021. Tämän vuoksi myös Halkonevantie oli suljettuna koko päivän. Kaikki pitäisi olla paikoillaan iltaan mennessä.

Menneellä viikolla järjestetty valokuitutarvekysely sai sai hyvän vastaanoton. Kyselyyn vastanneista 56 henkilöä olisi valmis ottamaan valokuidun, kun valokuituverkkoa aletaan alueelle rakentamaan. Vastanneista 47% oli Munakantien varresta. Kysely järjestettiin verkossa, sekä kaikkiin Munakan kotitalouksiin jaetulla kaavakkeella.