Nuopparin remontti etenee

15.02.2024

Nuopparin eteis- ja wc-tilojen remontointi aloitettiin 10.1.2024 ja nyt kun remonttia on tehty noin kuukausi niin päivitellään hieman kuulumisia.

On ollut mukava huomata taas kylän yhteisöllisyys ja kökkäväen määrä. Hommia on tehty 2-3 iltana viikossa ja jokaiselle päivälle on löytynyt useampi tekijä. Ja vaikka porukkaa on ollut joinain päivinä runsaasti niin kaikille on paikalla tilaa ja töitä riittänyt, kun jokainen tuntuu automaattisesti löytävän oman hommansa. Remontti myös etenee nopeasti, kun tekijöitä riittää.

Tähän mennessä kökkää on ollut tekemässä 20 eri tekijää ja tunteja on kertynyt reilu 500. Kaikista ei valitettavasti taida kuvia löytyä, kun kuvia napsitaan aina kun muistetaan.


Alun perin oli tarkoitus säästää joitain osuuksia remontilta ja mennä näiltä osin ainoastaan pintojen päivittämisellä. Kun rakenteita oli avattu ja päästy tutkimaan tarpeellisia korjaustoimenpiteitä, päädyttiin purkamaan kaikki pinnat pois, rakenteisiin saakka. Näin päästään kerrallaan tekemään tarvittavat parannustyöt.

Edellisen postauksen jälkeen ollaan tehty lisää purku töitä, lattian koolausten parantelua ja eristystä., lisäeristykset ulkoseiniin, wc-tilojen väliseiniä ja uutena taloon tehtävä esteetön wc.  Uudet sähköt on näihin tiloihin jo myös "vedetty ja rasioitu". Myös uudet viemärit ja vesiputket on paikallaan. Naisväki on huolehtinut muonituksesta ja kahvista ja ovat myös maalanneet seinä- ja kattopaneeleja asennusvalmiiksi.

Tällä hetkellä villataan ja levytetään väliseiniä, joten pian päästäänkin jo pintojen kimppuun.

Tässä hieman kuvia, mitä on tehty ja tehdään...


JK