Uutiset

Haastattelimme Liiverin tietoverkkoasiantuntija Mikko Ojainväliä Munakan valokuituhankkeen tiimoilta.

Munakan koululla järjestettiin lauantaina kestävä kylä -tapahtuma. Tapahtumassa eri toimijat esittelivät toimintaansa kestevä kylä -teeman ympärillä. Paikalle oli saapunut runsaasti näytteilleasettajia sekä yleisöä. Tapahtuman avasi Ilmajoen kunnanjohtaja Ari-Pekka Laitalainen.

Munakan Kyläseura muisti kioski-kahvila Plassia tauluilla. Taulut kertovat kioskin ”plassin” historiasta, sekä plassi-sanan merkityksestä. Tauluihin voi tutustua kioskin seinällä.

Peräkonttikirppis keräsi mukavasti väkeä paikalle Munakan koulun pihamaalle. Paikalla oli myyjien lisäksi kyläseuran kioski, josta tarjoiltiin pientä purtavaa. Tapahtumaa vietettiin aurinkoisessa säässä, vesisade alkoi vasta kun taphtuma oli päättymässä. Kyläseuran väki tuumi, että vastaava tapahtuma tullaan varmasti järjestämään uudelleen...

Kyläseura järjestää peräkonttikirppiksen koulun pihassa 29.5. kello 13-16.

Munakan kyläseura esittelee kylän oman logon. Kyllähän näin hienolla kylällä täytyy oma logo olla, joten nyt se on toteutettu ja julkaistaan kaiken kansan ihasteltavaksi.

Kyläseura kokousti tänään nuorisoseuralla ja suunnitteli tulevaa toimintaa ja kevään tapahtumia. Kokouksessa sovittiin mm. peräkonttikirppiksestä, joka tullaan järjestämään Munakan koululla 14.5.2022 klo 12:00. Myös Merja Riikosen vetämä entisaikojen Munakasta kertova historiailta tullaan järjestämään toukokuussa, aikataulu tarkentuu lähempänä.

Valokuituhankkeessa ei ole tapahtunut merkittävää edistymistä. Munakan kyläseura on pyrkinyt pitämään asiaa esillä operaattoreiden ja muiden yhteistyötahojen suuntaan, ja tulee tekemään näin myös jatkossa. Asiasta oli palaveri viimeksi helmikuussa, jossa oli mukana edustajat Liiveristä ja Könnin kyläseurasta. Palaverissa tuli ilmi myös että Liiveri...