Uutiset

Valokuituhankkeessa ei ole tapahtunut merkittävää edistymistä. Munakan kyläseura on pyrkinyt pitämään asiaa esillä operaattoreiden ja muiden yhteistyötahojen suuntaan, ja tulee tekemään näin myös jatkossa. Asiasta oli palaveri viimeksi helmikuussa, jossa oli mukana edustajat Liiveristä ja Könnin kyläseurasta. Palaverissa tuli ilmi myös että Liiveri...

Munakan valokuituhankeessa odotellaan edelleen operaattoreiden päätöksiä. Operaattoreita kiinnostaa kovasti Munakka-Könni kokonaisuus, koska näiden kylien yhteenlaskettu kuitutarvemäärä on suuri ja rakennettava alue on melko suppea.

Munakan kylätoimikunnan yhdessä Munakan nuorisoseuran kanssa järjestämä tapahtuma onnistui hienosti. Kauniin talvinen sää houkutteli paikalle niin lapsia kuin aikuisiakin. Koulun pihamaalla järjestetyn tapahtuman ohjelmassa oli mm. poniajelua ja kioski, josta sai makkaraa, mehua ja muuta pikkupurtavaa.

Kyläläisistä koostunut kökkäporukka kävi lauantaina uusimassa hiihtoladuilla siltoja. Yhteensä kuusi siltaa sai uuden rungon ja pintalankut.Vanhat sillat oli aikansa eläneitä ja kunto oli päässyt kaikissa pahasti rapistumaan, joten uusiminen oli viimeistään nyt ajankohtaista. Eiköhän ne taas vähintään yhden kymmenenvuotta kestä käyttöä.

02.12.2021

02.12.2021

Koulun kaukalossa on jää saatu hienoon kuntoon.

Munakan päiväkodin rakennuselementtejä nostettiin paikalle tänään 30.11.2021. Tämän vuoksi myös Halkonevantie oli suljettuna koko päivän. Kaikki pitäisi olla paikoillaan iltaan mennessä.

Menneellä viikolla järjestetty valokuitutarvekysely sai sai hyvän vastaanoton. Kyselyyn vastanneista 56 henkilöä olisi valmis ottamaan valokuidun, kun valokuituverkkoa aletaan alueelle rakentamaan. Vastanneista 47% oli Munakantien varresta. Kysely järjestettiin verkossa, sekä kaikkiin Munakan kotitalouksiin jaetulla kaavakkeella.

Vauhtia valokuituun -hankkeen infotilaisuuteen osallistui reipas 30 kyläläistä. Liiverin Mikko Ojainväli kertoi yleistä asiaa valokuidusta sekä erilaisista toteutus vaihtoehdoista. Valokuituhankkeisiin on saatavilla erilaisia tukia valtiolta ja EU:lta, myös näihin saatiin Mikolta lisätietoja. Hanke voi toteutua myös täysin kaupallisesti, ilman...

Koulun läheisyyteen Munakantien varteen avataan tulevana kesänä kesäkioski. Kioskista saa ainakin jäätelöt, kahvit, hot-dogit jne. Ajankohtaiset kuulumiset kioskin vaiheista Munakan Kioskin facebookissa. Osoite: Munakantie 835, 60450 Munakka. nähdään kioskilla!